VILLA TE ZEIST

In bosachtige omgeving

Lanen met hoge dennen in een buurt aan de rand van het bos. Een wijk met huizen uit de dertiger jaren afgewisseld met nieuwbouw in verschillende bouwstijlen. Deze villa past in de bosachtige omgeving. Een groot huis, maar door de samengestelde volumes maakt het geen massale indruk. Voor een deel is de gevel gepotdekseld met donker gebeitst Douglas hout. De kap heeft een zogenaamde schroefdak-constructie. De onderzijde van de kap is voorzien van gipsplaten en naadloos gestuct. Bij het metselwerk hebben we doorstrijkmortel toegepast, met de “doorstrijk methode” kun je één keer metselen en voegen. Deze toepassing is tevens ideaal voor terugliggende voegen.

Het dak heeft een plat deel. Vanaf de buitenzijde is dat onzichtbaar. Maar dankzij dit platte dak is op de boven verdieping ruimte ontstaan voor twee grote slaapkamers. Ondanks de hoge dennenbomen was veel lichtinval wel een grote wens. Dankzij de vele raampartijen is dit gelukt

Op de begane grond zijn de woonkamer en keuken gescheiden door zwarte openslaande deuren. In de woonkamer is een prachtig visgraat parketvloer gelegd en er is een sfeerhaard aanwezig. In de woonkeuken is eveneens een sfeerhaard geplaatst tegenover het prachtige kookeiland. Hier is gekozen voor een natuurstenen vloer. Tevens is er nog een werkkamer te vinden.Er zijn op de eerste verdieping twee badkamers en drie slaapkamers gesitueerd. De kinderen wilden graag hun slaapkamers op de bovenste verdieping.De tuin is zeer diep en sluit naadloos aan bij de bosachtige omgeving. Door de twee trappetjes ligt de tuin over het algeheel wat lager en ontstaat er een speels effect. Genieten kunt u vast en zeker onder de prachtige veranda met het fraaie uitzicht op de tuin.

Lichtenberg Bouwgroep
Octaanstraat 5 – 7463 PM Rijssen – T 0548 51 36 63  – E info@bouwbedrijf-lichtenberg.nl

Scroll naar top