lichtenberg-planontwikkeling-logo

Groot vakmanschap sinds 1935

Geschiedenis

 

1935 – Het oorspronkelijke bedrijf wordt opgericht door dhr. J.H. Lichtenberg. Destijds werkte hij voor een aannemersbedrijf uit Rijssen, maar begon toen samen met een collega metselaar voor zichzelf. Zij ontwierpen en bouwden particuliere woningen. De prijs bedroeg in die tijd ongeveer € 800,- per stuk.

1940-1945 – Het bedrijf ligt tijdens de Tweede Wereldoorlog stil en de heren verdienen de kost met het maken van strodakken als afdichting onder de pannen. Na 1945 werken ze mee aan de aan de wederopbouw en reparatie van Nederlandse huizen en gebouwen.

1958 – Zoon A.J. Lichtenberg, ook wel bekend als Jan van ’n Toet, treedt in dienst als metselaar.
Het bedrijf was destijds nog geen volledig bouwbedrijf, dus werd er samengewerkt met diverse aannemers van timmerwerk, vaak naar keuze van de opdrachtgevers.

1968 – A.J. Lichtenberg behaalt zijn aannemersdiploma en het bedrijf start een machinale timmerafdeling. Daarmee was het Bouwbedrijf inmiddels compleet en dus interessanter voor de opdrachtgevers. Niet lang daarna kregen we dan ook het onderhoud van een woningbouwvereniging in Rijssen, toentertijd zo’n 600 woningen. We voeren nog steeds diverse renovaties uit voor deze en andere woningbouwverenigingen.

Begin 2000 – Het aandelenkapitaal gaat over van de heer A. J. Lichtenberg naar de nieuwe eigenaar de heer W. Zwoferink.

2002 – Het kantoor wordt uitgebreid vanwege groei en het voldoen aan de wettelijke eisen. Daarnaast wordt de bestaande BV gesplitst in Bouwbedrijf J.H. Lichtenberg & Zn. BV en Onderhoud Service Spectrum BV (OSS). Omdat Bouwbedrijf Lichtenberg de verkoop in eigen hand nam, moest er  ruimte komen voor een verkoopruimte en een entree.

2007 – De aankoop van het pand aan de Molendijk Noord 74, start van de afdeling Ontwikkeling en daarmee de oprichting van de Lichtenberg bouwgroep BV.

De directie is inmiddels versterkt met een financieel operationeel directeur, Johan Zwoferink, die in 2009 is gaan participeren in de gehele groep.

14 december 2012 – Al het kantoorpersoneel verhuist naar de Octaanstraat 5 te Rijssen, naar een pand met prachtige uitstraling, aangekocht door de Lichtenberg Bouwgroep.

Historie

Eigen vakmensen - Ruim 85 jaar ervaring - Transparant in kosten - Alle disciplines in huis

Scroll naar boven